ТИБЕТСКИ УПРАЖНЕНИЯ


  Упражненията се правят сутрин преди да сме приемали храна. Раздвижват енергията между чакрите и поддържат тялото здраво. Помагат за доброто храносмилане и регулират теглото в хармонични граници.

  Фиг. 1 а Заставате прави, с ръце изпънати хоризонтално встрани. Пръстите на ръцете са прибрани, дланите са обърнати надолу. Завъртате се надясно по-посока на часовниковата стрелка 21 пъти без прекъсване. След това спирате и изчаквате да ви премине виенето на свят. За предотвратяване на виенето на свят се препоръчва фиксирането на погледа по време на въртене в нокътя на палеца на дясната ръка, а след спиране на въртенето в една точка или предмет пред вас.

  Фиг. 2 а Лягате по гръб, краката са опънати, стъпалата са изправени.

 

 


  Фиг. 2 б Вдигате краката си под ъгъл малко по-голям от 90 градуса и повдигате главата си, като притискате брадичката към гръдния кош. Повтаряте упражнението 21 пъти.


  Фиг. 3 а Заставате на колене. Стъпалата са подпрени на пръстите на краката. Поставяте ръцете си отзад с длани точно върху двете половини на седалището. Гръбнакът е изправен, а бра- дичката е притисната към гръдния кош.

  Фиг. 3 б Извивате тялото от кръста назад . Отпускате също и главата максимално назад. Повта- ряте упражнението 21 пъти.
  Фиг. 4 а Сядате с изправен гръбнак и изпънати напред крака. Дланите са опрени на земята до бед- рата. Навеждате главата така, че брадичката да опре в гръдния кош.  Фиг. 4 б Повдигате тялото така, че да стъпите със стъпалата на земята и отпускате главата назад наподобявайки формата на маса. Повтаряте упражнението 21 пъти.  Фиг. 5 а Подпирате се на дланите на ръцете и пръстите на краката. Главата е извита назад.

  Фиг. 5 б Повдигате таза, като притискате брадичката към гръдния кош така, че тялото ви да образува триъгълник. Повтаряте упражнението 21 пъти.

 
биография

новини

албуми

контакти

галерия

аудио

видео

Created by Ladger Dot Com

начало