ТВОРЧЕСКА БИОГРАФИЯ


  Елвира е родена на 9 юни в гр.Смолян, но е израстнала в гр. Казанлък. Потомък на фамилия от лютиери /майстори на цигулки/ - баща и дядо, тя завършва музикално училище със специалност цигулка.
   Смолянският певчески ген си казва думата и Елвира продължава музикалната си кариера като певица в бюро "Естрада". Един конкурс за вокалистка при група "Сребърни звезди" в ансамбъла на армията я прави софиянка и я среща с композитора Владимир Наумов, който по-късно става и неин съпруг. С неговата песен "Зимно море" през 1988 г. тя печели трета награда на Бургаския фестивал, а с песента му "Копнеж" през 1997 г. печели трета награда на "Златният Орфей". Плодовете на този творчески тандем дават началото на професионалната кариера на Елвира като поп певица.
   До 2005 г. са издадени една малка, две дългосвирещи плочи и пет албума на аудио касети, от които първият е "The best". Следващите четири "Завръщане", "Няма да ти дам", "Борчо борчо" и "На кафе" са издадени и на компактдискове.
   Едни от най-популярните песни в нейно изпълнение са "Мечта за всички" /Коминочистачът/ - муз. Вл. Наумов т.Волен Николаев и "Няма пътища назад" - муз. Димитър Пенев т. Тодор Анастасов. Елвира притежава характерен леко дрезгав тембър на гласа, който подсилва драматичния оттенък при изпълнение на балади. Нейният репертоар е ориентиран предимно към почитателите на шлагера. Певицата успешно експериментира и в стил „поп фолк” с песни и видео клипове с леко еротична визия, която се провокира и оправдава от превъзходния имидж на Елвира.


ЛЕКСИКОН

 1. Кога съм родена? ------ На 9-ти юни.
 2. Къде съм родена? ------ В гр. Смолян, но съм израстнала в гр. Каэанлък.
 3. Каква зодия съм? ------ Зодия Близнаци.
 4. Любимите ми цветове са: лилаво, зелено, жълто и розово.
 5. Любимото ми цвете е розата.
 6. Любимото ми животно е котето.
 7. Любима музика. ------ Обичам хубавата музика от всички стилове.
 8. Любимите ми певци са Майкъл Джексън, Том Джонс, Анестейша, Тони Бракстън.
 9. Хоби. ------ Занимавам се с духовно осъвършенстване. Медитация и самоанализ. Чета духовна литература от Ошо, "Разговори с Бога" от Нийл Доналд Уолш, "Ще го видиш, когато повярваш в него" от Уейн Дайър и др. Правя физически упражнения за раздвижване на енергията и "отваряне" на чакрите, наречени "Петимата тибетци".
  Обичам да готвя и да ходя по планините. Любимата ми планина е Витоша.

 
 
биография

новини

албуми

контакти

галерия

аудио

видео

Created by Ladger Dot Com

начало